Storbritannien, London 2016

 
Den engelska huvudstaden är ett resmål som man har hört massa gott om. Jag har bland annat haft flera vänner som har flyttat dit under längre perioder och dem som jag vet har åkt dit på semester har prompt velat åka tillbaka. I november 2016 pratade jag, Linn, Emma och Linnea om att ta en weekend tillsammans. London kom då spontant upp på tal. Sagt och gjort så tog vi alla ledigt, bokade biljetter och for sedan mot Storbrittanien. 
 
Att hitta ett fräscht hotell i London centralt för en rimlig peng var lite halvtaskigt enligt oss eftersom att det mesta var upptaget. Därför bestämde vi oss för att prova Airbnb som med andra ord är en onlinemarknadsplats för uthyrning och bokning av privat boende över hela världen. Efter många om och men hittade vi ett boende och herre vad tur vi hade! Vi hittade en jättefin lägenhet, en sån här som vi kallade för "absolut-perfekt-första-lägenhet" med bra värdar och som dessutom bara låg någon gata ifrån Oxford Street. Även fast det var en väldigt bra upplevelse med Airbnb, nu när man reflekterar tillbaka på resan, så föredrar jag att ändå bo på hotell då man verkligen får den maximala semesterkänslan. Och hallå, vem kan motstå hotellfrukostar!?
 
 
OXFORD STREET 
Eftersom att vi åkte månaden innan juletider så var allt pynt i full gång. Byggnaderna lyste i alla möjliga färger och lampor hängde kors och tvärs över oss. Oxford Street, den butiktäta och upptagna shoppinggatan som vi bodde nära vid, verkligen utstrålade julanda. Så himla mysigt! Utöver Oxford Street så besökte vi även Harrods och flera julmarknader i de olika stadsdelarna. Vi shoppade en hel del, vilket kanske inte är så konstigt när man är i London. Eller ja, korrigering: Johanna shoppade saker men hennes tre vänninor var ännu bättre på att shoppa. 
 
 
PICCADILLY CIRCUS &
TRAFALGAR SQUARE
Jag fick äran att presentera min favorit: bubbletea** till tjejerna och där gick vi med en varsin iskall mugg i handen i det även iskalla vädret samtidigt som vi förundrades över de 2 stora och populära torgen i staden. De röda signaturbussarna körde runt och runt samtidigt som gatuartister spred glädje och sång med sina unika talanger. Kom även på mig själv komiskt nog med att nynna på Pernilla Wahlgrens låt som har just Picadilly Circus som titel innan jag tänkte "men vad fan Johanna". 
 
 
LONDON EYE
På den södra sidan av floden Themsen ligger det stora pariserhjulet som är en populär sevärdhet i staden. London Eye har sammanlagt 32 gondoler som rymmer upp till 25 passagerare i varje en. Åkturen varade i ca 30 minuter och vi fick bevittna en fantastiskt utsikt. Visste du att gondolerna är numrerade från 1-33 trots att det bara finns 32 stycken? Gondol nummer 13 existerar alltså inte, och detta är för att undvika otur. 
 
 
BIG BEN
Uppe i det norra tornet på Westminsterpalatset, även känt för Houses of Parliament hittar vi den kända klockan Big Ben. Med sin otroliga vikt på 13.7 ton och med en höjd strax under 100 meter hade Big Ben sin 150:e årsdag år 2009. 
 
Vi testade sedan på afternoon tea vilket nästan är ett måste i London. Meningen var att vi skulle specialbeställa till Linnea som är vegansk medan vi andra skulle köra på den normala menyn. Men det slutade med att vi alla fick det veganska alternativet. Jordnötsbollar, hummus, rödbetsmackor och kladdkaka gjord på dadlar fick vi bland annat smaka. Det var inte alls så illa som jag förväntade mig, dock ovant med de väldigt unika smakerna. En upplevelse i sig det vill säga. 
 
 
HYDE PARK
Vi strosade runt och totalt fangirlade över allt vad London hade att erbjuda. Bland annat så besökte vi Victoria' Secret, lekte runt på M&M's World samtidigt som Emma plockade på sig påsar av sin älskade choklad, gick till en fejkversion av platform 9 3/4 (ni som fattar, ni fattar, annars hejdå) och småfnissade åt alla som fick ta på sig gryffindorhalsduken och posa som trollkarlen själv. Mot kvällen rörde vi oss till Winter Wonderland - ett stort nöjesfält som de hade satt upp i Hyde Park. Hela kvällen åkte vi i alla dessa färgglada karuseller och frossade i oss churros, det var precis som att vara barn igen.
 
 
Sista dagen till ära skulle ägnas åt ännu mer shopping. Vi fick en rekommendation av en kollega att åka till Westfield shoppingcenter och när vi skulle sätta oss i taxin så frågar chauffören vilken Westfield vi ville åka till. Finns det två undrar vi och ber honom att köra oss till den största och mest populära utav dem. Det gjorde han inte kan jag säga. Så hör ni, om ni ska till London och vill till Westfield, kolla upp vart ni ska, för det gjorde verkligen inte vi. 


















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback